Nääär kommer mina grejer?


Så här är det: Vi har långa leveranstider, men din beställning kommer antagligen ganska snart. Är det produkter med tryck så tar det lite längre tid än produkter utan tryck. Oftast skickar vi inom två veckor efter att vi har tagit emot din betalning. Vi har däremot säkrat upp med 4 veckors leveranstid (räknat från betalning) på mapparna eftersom det är såpass många steg från beställning till inlämning på posten med dem, men skickar givetvis så fort vi kan. Vi skickar oftast ut beställningar på onsdagar och du kan såklart kontakta oss och kolla status på din beställning om du undrar över något.

Jag vill ha en mapp med eget motiv. Får jag välja vilket motiv som helst?


Nej, tyvärr. Det finns några begränsningar rent tekniskt, till exempel att det blir svårt att jobba med tunna linjer, men vi brukar vara ganska kreativa när det gäller att lösa problem. Däremot är det viktigt att du har rättigheter att använda motivet du vill ha, så att det inte är ett motiv du har knyckt på nätet - det kan få dyra konsekvenser. Motiv som du har ritat själv eller grafik som du har rättigheter till är däremot väldigt sällan några problem att fixa. Vi (läs: våra maskiner) vill ha högupplösta bilder eller vektorgrafik.

Jag vill ha en mapp med eget motiv. Får jag använda vilket typsnitt som helst?


Nej, tyvärr. Det finns många typsnitt som är helt fria att använda, men ännu fler som kräver licens så fort de ska tryckas eller så fort någon ska tjäna pengar på att använda dem. Eftersom vi tar betalt för våra produkter är vi därför begränsade till att antingen använda licensfria typsnitt eller köpa licens, vilket vi gör för utvalda typsnitt. Om du väljer eget motiv så har du fler typsnitt att välja på än om du väljer standardmotiv. 

Kan jag få en siluett av min pudel/staffe/schäfer/westie/någon av de andra cirka 200 hundraserna vi har i Sverige?


Ja, det kan du. Men du behöver själv ta fram en bild som vi kan använda. Bara vi får in ett bra underlag så kan vi fixa det mesta. Frida på Fisher Studios levererar grafik till många av våra kunder. 

Hur trycker ni?


Vi trycker egentligen inte i ordets rätta bemärkelse (som screentryck eller andra trycktekniker) och jobbar alltså inte med tryckfärg utan med vinyl. Våra maskiner skär ut vinyldekaler som vi sedan antingen placerar ut på mapparna och värmepressar så att de fastnar, eller applicerar för hand på våra andra produkter. Det är mycket manuellt arbete och pyssel, varje motiv tar ganska lång tid och det är många steg från datorn till den färdiga produkten - men det är en himla rolig tryckteknik.

Jag älskar limegrönt och vill ha en limegrön mapp, tar ni hem det då?


Nej, det gör vi inte. Våra mappar är helt designade av oss och finns alltså inte i leverantörens standardsortiment. Det innebär att vi måste köpa in ett visst antal per färg för att de ska produceras och därför måste vi välja färger med omsorg. Meeeen, om du älskar limegrönt kan vi ta hem limegrön vinyl att trycka med. En grå mapp med limegrönt motiv är inte så pjåkigt ändå.

Jag är uppfödare eller från en rasklubb och vill beställa många mappar. Hur går jag tillväga?


Skicka ett mejl till lisa@ohmydog.nu så fixar vi det. Du kommer alldeles säkert att bli glad.

Hur betalar jag?

Här kan du läsa om villkor och info

Varför står det "Radegård & Härdne just wanna have fun ek för" på fakturan?


Vårt företag heter så. OH MY DOG! är ett koncept som vårt företag driver, men det är än så länge inte ett eget registrerat bolag.

Och det kan eventuellt tänkas att vi skickade in namnförslaget lite i affekt när Bolagsverket inte godkände vårt första förslag ("Radegård & Härdne ek för"). Vi trodde faktiskt inte att de skulle godkänna det... Det ger tack och lov upphov till många skratt, särskilt hos våra internationella kontakter.

Product added to wishlist

Hej! För att den här sidan ska fungera optimalt använder vi oss utav kakor.
Vi gillar särskilt chokladkakor! Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du detta.